Spacer 4 HOME  :: Nieuws  :: Onze Droom  :: Over Heleen en Rolf  :: Over wijn  ::  
Onze Droom
  Een wijnboerderij in Canada... Laatste Nieuws  
 

Wij hebben een droom waarin ons werk en wonen in elkaar verweven zijn, zodat er meer rust en ruimte ontstaat. Ruimte voor ons werk en rust voor het gezin. We zijn van plan om een wijnboerderij te beginnen in Canada om deze droom te kunnen realiseren.

Bij het realiseren van deze droom zijn er enkele kernwaarden die we niet los willen laten:

  1. Het evenwicht tussen werk en gezin: Zowel het werk als het gezin geven en vragen energie. We zijn beide behoorlijk ambitieus in ons werk waardoor we doorgaans veel tijd besteden aan ons werk. Dat is niet slecht als dit niet ten koste gaat van de tijd die je aan je gezin wil besteden. In ons huidige leven met banen bij ING en Capgemini was dit evenwicht zoek door ondermeer de afstanden tussen wonen, werk, crèche, klanten, etc
  2. Het vinden van een ecologisch evenwicht:  Dit evenwicht heeft tot nu toe weinig ruimte gehad in ons leven,  wellicht omdat het huidige levenspatroon (lease-auto, hoog inkomen, weinig tijd) zo veel meer uitdagingen biedt om tot dit evenwicht te komen. Als jonge ouders worden we nu echter met de vraag geconfronteerd over wat voor wereld je achter wilt laten voor je kinderen. We hebben het voornemen om hun een betere wereld te bieden. We hopen dit te bereiken door de natuur een nadrukkelijkere rol te geven in ons bestaan.
  3. Het vakmanschap : Dit vormt ook een belangrijke kern van ons huidige werk. Het streven naar resultaten met een bepaalde mate van perfectie die door onze klanten geapprecieerd wordt. Hierbij speelt ook de overtuiging dat bij vakmanschap kwaliteit in belangrijke mate wordt bepaald door de aandacht, zorg en tijd die besteed wordt aan het voortbrengen van het product.
  4. Het ondernemerschap: We willen ergens aan bouwen, klunen, sleuren tot je erbij neer valt. Ergens aan bouwen dat we van “ons” kunnen noemen. Tegelijkertijd zijn we verantwoordelijk voor de zorg dat deze onderneming  een voldoende comfortabel inkomen genereert zodat we bijvoorbeeld Josine alle mogelijkheden kunnen geven voor haar ontwikkeling.

Een wijnboerderij is dan een vorm waarvan wij denken dat hierin al deze kernwaarden tot uitdrukking kunnen komen. Wellicht hadden we ook iets anders kunnen kiezen, maar wijn heeft ons afgelopen 15 jaar geboeid: vanuit het vakmanschap wat er (soms) in terug te vinden is. Canada heeft meer praktische redenen: in Nederland is het te koud en als je dan naar het buitenland gaat waar je een nieuw vak moet leren, kan je dat beter doen in een land waar je de taal goed beheerst. En dan is Canada wel het mooiste land wat wij kennen waar ze Engels spreken.

13 maart 2012: Mis en Bouteille au Chateau

19 juli 2011: Over groeien en bloeien

3 maart 2011: Waar blijft de lente?
Alle Nieuwsberichten

 
  Meehelpen??    
 

We zijn dit avontuur gestart mede dankzij jullie inbreng, ideeën, inspiratie en steun. Zonder deze input hadden we zeer waarschijnlijk nooit gedurfd om de beslissing te nemen om nu echt aan de slag te gaan. We hebben afgelopen tijd met veel mensen onze plannen besproken en deze zijn verrijkt door de reacties die we hebben ontvangen.

Voor het succesvol realiseren van onze plannen blijft jullie hulp heel belangrijk. Als je ideeën, suggesties of tips hebt, aarzel dan niet om deze met ons te delen.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, stuur dan even een mailtje.

Hieronder onze contactgegevens:
9-1525 Bear Creek Rd
Kelowna, BC V1Z 3R5
Canada
Email: info@rolfenheleen.net

 

 
  Bussum, 20 december 2007    

© 2012 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek