Spacer 4 HOME  :: Nieuws  :: Onze Droom  :: Over Heleen en Rolf  :: Over wijn  ::  
Over Rolf en Heleen
  Heleen Pannekoek (1970)    
 

Ik heb economie gestudeerd in Groningen en begon in 1995 te werken bij ING als Account Management Trainee, waarna ik in 12,5 jaar diverse functies heb vervuld, vooral in de zakelijke kredietverlening. Mijn laatste functie was Manager Credit Risk bij Postbank Zakelijk, waarbij ik o.a. leiding gaf aan 5 medewerkers. In al mijn functies, leuk en minder leuk, succesvol en minder succesvol, heb ik veel over mezelf geleerd. Ik ben een doorzetter en houd ervan om aan te pakken. Ik ben praktisch, heb veel verantwoordelijkheidsgevoel en ben resultaatgericht. Ik houd ervan om structuur aan te brengen in “chaos”.

Naast wijn, ik heb in het jaar 2004/2005 de Vinologenopleiding gevolgd aan de Wijnacademie en in 2005/2006 een Wijngaardenierscursus, zijn mijn voornaamste hobby’s sporten (zwemmen, hardlopen en fietsen), tuinieren en lekker koken.

Mijn voornaamste drive om samen met Rolf dit avontuur aan te gaan, zijn gelegen in het bereiken van een betere verhouding tussen werk en privé en om in de buitenlucht te kunnen werken in plaats van binnen. Al van jongs af aan was ik vaak te vinden op ons “huisje “ aan de Houtwal in Marum vlakbij mijn ouderlijk huis waar we een paar schapen en pony’s hadden. Soms was ik al ’s ochtends vroeg, voordat ik 15 km naar school in Drachten fietste, op de Houtwal te vinden om de paarden te voeren of om ze in de wei te laten. Ik zou het geweldig vinden als mijn dochter ook kan opgroeien in een landelijke omgeving middenin de natuur en als Rolf en ik, in plaats van in de drukte van de spits te reizen naar ons werk, het werk bij huis hebben.

Heleen  
       
  Rolf de Bruin (1970)    
 

Tijdens mijn studie in Groningen heb ik in 1992 Heleen leren kennen. Na een korte periode bij KPN ben ik in 1998 begonnen als management consultant bij Capgemini. Daar heb ik ondernemingen geadviseerd op het gebied van besturing en beheersing. Uiteindelijk was ik als Vice-President verantwoordelijk voor een adviesgroep van ruim 65 adviseurs. Belangrijke eigenschappen die hebben bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling zijn onder meer: visie & ambitie, betrokkenheid, gedrevenheid en een hoge kwaliteitsbeleving.
Wielrennen en fotografie zijn mijn belangrijkste hobby’s. Bij het wielrennen komt een kenmerkende eigenschap tot uitdrukking, nl. doorzettingsvermogen. Toppen van bergen vormen trofeeën. Opgeven halverwege een beklimming is geen optie. Belangrijke achievements zijn het uitrijden van Luik-Bastanaken-Luik en de Amstel Gold Race (beide meer dan 230 km). Bij het fotograferen komt mijn creativiteit goed tot uitdrukking. Vroeger met film, dia’s en in de doka; tegenwoordig digitaal met photoshop.

Mijn grootste allergie is stilzitten. Ik ben altijd bezig, liefst met 500 dingen tegelijkertijd.

Met de start van ons wijnavontuur, waarmee ik een betere balans tussen werk en privé hoop te vinden, verwacht ik niet minder te gaan werken, wellicht zelfs meer. Het doel voor mij is niet om minder te werken, maar het werken en het privéleven beter in elkaar te kunnen vervlechten, zodat je meer van elkaar ziet. Even thee drinken met Josine als ze thuis komt van de crèche of school. Gezamenlijk kunnen eten. De winst zit in het wegwerken van de reistijden tussen thuis en werk.

In ons wijnavontuur hoop ik enkele belangrijke elementen terug te vinden van mijn huidige professie, waaronder het vakmanschap en het ondernemerschap. Vakmanschap betekent voor mij de creatie van iets waar gespecialiseerde kennis voor nodig is gecombineerd met aandacht, zorg, passie en bevlogenheid. De gespecialiseerde kennis is een randvoorwaarde, terwijl de aandacht, de zorg, de passie en de bevlogenheid voor de klant het verschil maken. Ook bij wijn proef je de passie van de wijnboer. De waardering van klanten is een belangrijke succesfactor voor mij.

Rolf  
  Josine de Bruin (2006)    
 

Op 5 september 2006 is Josine geboren. Zij is een slimme en vrolijke meid met grote blauwe ogen. Ze gaat nu naar de kleuterschool, kan heel netjes tekenen en haar naam met mooie krul letters schrijven. Als je haar vraagt hoe we wijn maken, kan ze dat haar fijn uitleggen en loopt graag met haar moeder, de hond en de kat door de wijngaard om mee te helpen.

Josine  
  Thomas de Bruin (2008)  
 

Op 15 oktober 2008 is Thomas geboren. Thomas is de enige echte Canadees in ons gezin. Sterk als een beer. Met een t-shirt naar buiten als het vriest en nu al bezig met ijshockey en leeft het liefst buiten. Nieuwsgierig. Zoekt graag het gezelschap op. Laat zich helemaal suf knuffelen door zijn oudere zus en kan met zijn ouders heel hard lachen.

 

Thomas  

© 2012 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek