Spacer 4 HOME  :: Nieuws  :: Onze Droom  :: Over Heleen en Rolf  :: Over wijn  ::  
Nieuws
  Het wordt tijd voor afscheid en om te vertrekken Laatste Nieuws  
 

Visum is binnen en tickets zijn geboekt
Op 3 juni hebben we onze paspoorten teruggekregen met de langverwachte visa erin. Je kunt je voorstellen hoe blij we daarmee zijn! De visumprocedure van ruim 2,5 jaar is daarmee definitief afgerond.

Onze voorbereidingen kwamen afgelopen weken in een stroomversnelling. Onze inboedel, die opgeslagen lag bij onze verhuizer, is samen met wat laatste spullen in een container geladen. Deze container gaat op 19 juni met de boot vanuit Antwerpen naar Montreal, waarna de container met de trein richting Vancouver gaat om tot slot met de vrachtauto naar Kelowna te worden verscheept. We hopen daar half juli onze spullen weer terug te zien. Naast huisraad hebben we nog wat aanvullende spullen meegenomen (hagelslag, drop en andere echte Hollandse lekkernij) en het laatste deel van onze voorraad bewaarwijnen. Dit laatste omdat het zonde was om onze mooie wijnen te verkopen en omdat deze straks als benchmark kunnen dienen voor ons eigen product.

Verder hebben we de meeste elektrische apparaten en onze auto via vrienden en marktplaats.nl verkocht. Verzekeringen, telefoon en allerlei andere lidmaatschappen en abonnementen opgezegd. We hadden het zowaar even druk.

Op maandag 23 juni vliegt Rolf naar Kelowna, BC, om een huurhuis te vinden en andere logistieke zaken te regelen. Drie en halve week later volgen Heleen en Josine. Zij arriveren kort voordat de container met huisraad in Kelowna arriveert, hopelijk kunnen we snel daarna intrekken in ons nieuwe huis.

Onze inschatting is dat we wel een tijdje in dit huurhuis zullen zitten. We moeten immers eerst nog een stuk land vinden voor onze wijngaard. Vervolgens is het de vraag of op dat stuk land een bewoonbaar huis staat. Tot nu toe hebben we slechts enkele keren een stuk land gezien met een goed huis. De huizen in Canada worden niet zo duurzaam gebouwd als hier in Nederland. Bouwmateriaal is voornamelijk hout in plaats van steen. Hierdoor is doorgaans na 30 jaar het huis ‘op’. We gaan er dus vanuit dat we minimaal moeten renoveren, maar mogelijk moeten slopen en een nieuw huis moeten bouwen. Het voordeel van een nieuw huis (en een nieuwe winery) bouwen is dat we deze op duurzame wijze kunnen laten bouwen (dus energiezuinig en met duurzame materialen). Betekent wel dat we vrij lang in het huurhuis zullen zitten, minimaal maanden zo niet enkele jaren.

We leren met elke stap dat onze weg naar het realiseren van onze droom lang is en ons geduld, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen telkens weer op de proef worden gesteld. Soms wens je dat het sneller gaat, soms realiseer je je dat de weg naar het realiseren van de droom wellicht een nog boeiender avontuur is dan het leven van de droom.

Gelukkig is ook er nog tijd om te genieten van deze relatief rustige periode met mooi weer. Een weekendje met de zeilboot naar Schiermonnikoog met Sybolt en Marieke. Een middagje varen vanuit Eernewoude langs prachtig Fries landschap. En veel tijd om vrienden en familie te spreken.

13 maart 2012: Mis en Bouteille au Chateau

19 juli 2011: Over groeien en bloeien

3 maart 2011: Waar blijft de lente?
Alle Nieuwsberichten
 

 

Met laag water in de haven van Schiermonnikoog

Varen met een sloepje vanuit Eernewoude langs mooie Hollandse tafreeltjes.

  Ervaren skipper! Geheel in Friese stijl  
 

Afscheid nemen

Op 15 juni hebben we met familie en vrienden een laatste borrel gedronken voor ons vertrek. Wij vonden het heel fijn om iedereen nog een keer te zien en spreken.

De locatie was bijzonder, een schuur op de boerderij van de Familie Vernooy in Cothen. Deze boerderij omvat kersen, appel en peren boomgaarden. Rond deze tijd worden de eerste kersen geoogst, en er was dus volop bedrijvigheid. De kersen smaakten heerlijk! De familie Vernooy is zeer actief in het organiseren van activiteiten tijdens de kersentijd. De sfeer paste goed bij onze eigen ambities en gaf iedereen de gelegenheid om een concreter idee te krijgen van het soort bedrijf dat wij voor ogen hebben. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde borrel.

Kersen in de boomgaard van Familie Vernooy in Cothen  
  Ontvangst op het erf van de boerderij van Familie Vernooy - we hopen onze gasten over twee jaar ook zo te ontvangen op onze boerderij. Afscheidnemen van goede vrienden en familie ... Toch een vrolijk gebeuren  
 

Tot slot

Dit is de laatste nieuwsbrief vanuit Nederland. Met ons aanstaand vertrek begint een nieuw hoofdstuk van ons avontuur. Daar hebben we jaren naar toegeleefd en zoals je kunt begrijpen staan we te trappelen om te vertrekken.

Tegelijkertijd betekent het dat het voorafgaande hoofdstuk wordt afgesloten. We sluiten een periode af waaraan we heel veel goede herinneringen hebben.

Met de moderne communicatietechnologie (zoals mail en Skype) en goedkoop vliegen (voor zolang als het duurt) blijven we “dichtbij” en hopen we met veel van jullie contact te houden. We houden ook graag vast aan het vooruitzicht dat we elkaar weer zullen ontmoeten, maar in de toekomst wellicht wat minder frequent.

Ajuus,

Rolf, Heleen en Josine

PS: Heleen is tot 16 juli nog in Drachten en bereikbaar op 06-41528485.

 
  Drachten, 20 juni 2008    

© 2012 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek