Spacer
line decor
Spacer 4 HOME  ::  Onze Droom  ::  Over Heleen en Rolf  ::  Meehelpen? 
line decor
Spacer
Spacer 4 Nieuwsbrief december 2007  
 

Onze eerste nieuwsbrief

Hierbij ontvang je onze eerste nieuwsbrief. In deze eerste nieuwsbrief willen we wat meer vertellen over onze droom en waar we staan met onze plannen om een wijnboerderij in Canada te beginnen.

   
 

De droom

Wij hebben een droom waarin ons werk en wonen in elkaar verweven zijn, zodat er meer rust en ruimte ontstaat. Ruimte voor ons werk en rust voor het gezin. We zijn van plan om een wijnboerderij te beginnen in Canada om deze droom te kunnen realiseren.

Bij het realiseren van deze droom zijn er enkele kernwaarden die we niet los willen laten:

 
 
  1. Het evenwicht tussen werk en gezin: Zowel het werk als het gezin geven en vragen energie. We zijn beide behoorlijk ambitieus in ons werk waardoor we doorgaans veel tijd besteden aan ons werk. Dat is niet slecht als dit niet ten koste gaat van de tijd die je aan je gezin wil besteden. In ons huidige leven met banen bij ING en Capgemini was dit evenwicht zoek door ondermeer de afstanden tussen wonen, werk, crèche, klanten, etc.
  2. Het vinden van een ecologisch evenwicht:  Dit evenwicht heeft tot nu toe weinig ruimte gehad in ons leven,  wellicht omdat het huidige levenspatroon (lease-auto, hoog inkomen, weinig tijd) zo veel meer uitdagingen biedt om tot dit evenwicht te komen. Als jonge ouders worden we nu echter met de vraag geconfronteerd over wat voor wereld je achter wilt laten voor je kinderen. We hebben het voornemen om hun een betere wereld te bieden. We hopen dit te bereiken door de natuur een nadrukkelijkere rol te geven in ons bestaan.
  3. Het vakmanschap : Dit vormt ook een belangrijke kern van ons huidige werk. Het streven naar resultaten met een bepaalde mate van perfectie die door onze klanten geapprecieerd wordt. Hierbij speelt ook de overtuiging dat bij vakmanschap kwaliteit in belangrijke mate wordt bepaald door de aandacht, zorg en tijd die besteed wordt aan het voortbrengen van het product.
  4. Het ondernemerschap: We willen ergens aan bouwen, klunen, sleuren tot je erbij neer valt (da's misschien te verwachten als je een Fries en een Rotterdammer bij elkaar zet). Ergens aan bouwen dat we van "ons" kunnen noemen. Tegelijkertijd zijn we verantwoordelijk voor de zorg dat deze onderneming  een voldoende comfortabel inkomen genereert zodat we bijvoorbeeld Josine alle mogelijkheden kunnen geven voor haar ontwikkeling.

Een wijnboerderij is dan een vorm waarvan wij denken dat hierin al deze kernwaarden tot uitdrukking kunnen komen. Wellicht hadden we ook iets anders kunnen kiezen, maar wijn heeft ons afgelopen 15 jaar geboeid: vanuit het vakmanschap wat er (soms) in terug te vinden is. Canada heeft meer praktische redenen: in Nederland is het te koud en als je dan naar het buitenland gaat waar je een nieuw vak moet leren, kan je dat beter doen in een land waar je de taal goed beheerst. En dan is Canada wel het mooiste land wat wij kennen waar ze Engels spreken.

Hebben we dit zomaar afgelopen zondagmiddag bedacht? Nee?

Lees verder over hoe we tot deze droom zijn gekomen.

 
 

Het experiment

"Weten jullie wel iets van wijn maken dan?" is een veel gestelde vraag. Een zeer overtuigend antwoord is er (nog) niet. Uiteraard hebben we veel vakanties bij de wijnboer doorgebracht en goed gekeken hoe het moet. Heleen is (bijna) vinoloog, wat zoveel inhoudt dat ze goed kan wijnproeven. Afgelopen jaar hebben we bij Fred Lorsheijd van Wijngaard de Agthuysen de Wijngaardenierscursus gevolgd (6x door het jaar heen een dagje theorie en meehelpen). Hoog tijd dus om wat meer ervaring op te doen.

Lees verder over hoe we dit najaar onze eerste wijn uit eigen tuin hebben gemaakt.

 
 

Adreswijziging

Op 17 december hebben we de sleutels van ons huis in Bussum overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Tot die tijd zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen van onze verhuizing, waarbij een groot deel van onze inboedel is opgeslagen. Een klein deel hebben we meegenomen naar ons vakantiehuisje in Friesland waar we ca. drie maanden zullen zitten om ons plan nader uit te werken.

Ons nieuwe adres is:

Het Bosmeer 72
8391 ZZ Noordwolde (Fr)
Telefoon: 0561 - 475 208
Mobiel: 06-4152 8485
Email: info@rolfenheleen.net

 
 

Nieuwsbrief of Spam?

Middels deze nieuwsbrief en via onze website (www.RolfenHeleen.net) willen we jullie graag op de hoogte houden van ons avontuur. Deze eerste nieuwsbrief sturen we ongevraagd naar een groot aantal mensen waarvan wij denken dat ze wellicht geïnteresseerd zijn in ons verhaal.

We kiezen weliswaar een nieuw beroep, maar spammer hoort daar niet in thuis. Daarom vragen we jullie om aan ons door te geven of je wel of niet onze nieuwsbrief wil blijven ontvangen. Dit kan je doen door op een van onderstaande links te klikken, een email te sturen naar nieuws@rolfenheleen.net of via onze website. 

Indien je het wel op prijs stelt om deze nieuwsbrief te blijven ontvangen: Klik hier op aanmelden.

Indien je geen prijs telt op onze stelt op onze nieuwsbrief: Klik hier op afmelden.

Indien we niets van je horen dan nemen we aan dat je geen belangstelling hebt.

Op onze website kan je altijd aanmelden of weer afmelden. Als je deze nieuwsbrief op een ander adres wenst te ontvangen, kan je uiteraard dat ook doorgeven.

Hartelijke groet,

Rolf de Bruin, Heleen Pannekoek en Josine

 
Spacer
line decor

© 2008 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek

line decor
Spacer