header
Spacer
line decor
Spacer HOME  :: Nieuws  :: Onze Droom  :: Over Heleen en Rolf  :: Over wijn  ::  
line decor
Spacer
Spacer Nieuwsbrief januari 2008Spacer Spacer Spacer
 

BREAKING NIEUWS: Rolf, Heleen en Josine gaan naar Canada!

   
 

Op 10 januari hebben we van de Canadese ambassade een oproep ontvangen voor de medische keuring!

Dit is een belangrijke stap in de immigratieprocedure voor Canada, waar we nu bijna 2 jaar in zitten. In de praktijk blijkt namelijk dat het visum wordt uitgereikt gemiddeld twee (maximaal zes) maanden na de medische keuring (uitgaande van een positief keuringsrapport). Vanaf nu hebben we dus veel meer zekerheid over de resterende tijdlijn van de immigratieprocedure. Het einde is in zicht!

canada_flag
 
 

We hebben op 15 januari de keuring bij Dr. Van Meurs en in het HMC in Den Haag ondergaan. Je krijgt niet echt inzage in de resultaten van de keuring, maar open TBC of HIV hebben we niet anders zouden we dat we gehoord hebben. Gelukkig maar.

Het Vervolg
Het vervolg van de visumprocedure loopt als volgt. De keuringsresultaten worden opgestuurd naar Wenen, waar een Canadese medische deskundige de resultaten zal beoordelen. Deze deskundige geeft de Canadese ambassade in Berlijn een positief of negatief advies op basis van deze analyse. Vervolgens stuurt de ambassade aan ons een verzoek om onze paspoorten op te sturen, zodat zij het visum er in kunnen plakken/stempelen.
Met de toegenomen zekerheid over de verdere tijdlijn voor Canada, hebben we nu definitief besloten om naar Canada te gaan en zijn de ‘tweede keus’ landen in de EU (Slovenië en Frankrijk) van de baan. Verder hebben we onze tijdsplanning voor de komende periode inmiddels meer vastgelegd. Van 15 februari tot 31 maart gaan we op reis naar Canada. Vervolgens zijn we vanaf 1 april weer in Nederland, zodat we onze paspoorten kunnen opsturen naar Berlijn. Zodra deze terug zijn (verwachting begin mei) gaan we definitief naar Canada als ‘permanent resident’!

Definitief? Definitief naar Canada klinkt wel heel dramatisch, want in de praktijk boeken we in mei ook gewoon een retourtje, omdat we in augustus weer terug gaan voor een weekje Schiermonnikoog om te vieren dat Heleen’s ouders 40 jaar getrouwd zijn en haar moeder 65 jaar wordt.

 
 

Onze Reis:
Tijdens onze aanstaande reis naar Canada gaan we ons nader oriënteren op onze “landingsplaats”. We hebben altijd alleen gekeken naar wijngaarden in de Okanagan Valley in British Columbia (West Canada). Voordat we definitief deze plek kiezen als ons nieuwe thuis, willen we in de omgeving van Toronto, Ontario (Oost Canada) gaan kijken. Dit gebied is voor ons nog vrij onbekend, maar we weten dat ook hier wijn wordt geproduceerd, meer zelfs dan in de Okanagan Valley. We blijven in deze regio zolang het ons boeit. Zijn we na een week uitgekeken, dan vliegen we verder naar Okanagan. Blijft het boeien, dan blijven we wellicht langer en maken we dit onze landingplaats. We houden dus onze opties nog open. Ons doel tijdens deze reis is om op zoek te gaan naar een huurhuis, te kijken naar te koop staande boerderijen en om sollicitatiegesprekken te voeren. Op die manier zullen we in mei snel kunnen beginnen ons te ‘settelen’.

In de afgelopen weken waren we al druk bezig met het solliciteren naar behoorlijke banen in Canada. We hoopten op deze wijze een werkvergunning te verkrijgen die doorgaans sneller worden afgegeven dan een verblijfsvergunning. We blijven nu wel doorgaan met solliciteren tot één van ons een baan heeft, zodat we wat inkomen hebben als we in Canada wonen en ons spaargeld niet verder hoeven aan te spreken. Behalve een mooie baan als bankdirecteur of management consultant, zoeken we nu ook naar baantjes bij wijngaarden en wijnbedrijven, om op die manier ‘het vak’ te kunnen leren.

vineyards_vancouver_island  
 

Canadese wijn?
Canada is voor de meesten geen bekend wijnland, dus voor de belangstellenden hier wat meer informatie over Canada –wijnland.

 
 

Hartelijke groet,

Rolf de Bruin, Heleen Pannekoek en Josine

Stel je geen prijs op onze nieuwsbrief: Klik hier om af te melden.

 
Spacer
line decor

© 2008 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek

line decor
Spacer