header
Spacer
line decor
Spacer HOME  :: Nieuws  :: Onze Droom  :: Over Heleen en Rolf  :: Over wijn  ::  
line decor
Spacer
Spacer Nieuwsbrief 22 maart 2008 Spacer   Spacer
 

Okanagan is thuis!

   
 

Wij hebben besloten te verhuizen naar de Okanagan Valley, BC.

Het was geen gemakkelijk besluit: rationele en emotionele overwegingen hielden elkaar in evenwicht. Zoals eerder in dit avontuur, hebben we ook nu besloten om ons hart te volgen.

Skaha lake ten zuiden van Penticton in Okanagan Valley met wijngaarden aan de oostzijde van het meer.Twee weken geleden zijn we van Toronto, Ontario naar Kelowna, British Columbia gevolgen. Direct bij aankomst, bekroop ons een gevoel van thuiskomen. Uiteraard komt dit deels doordat we hier drie keer eerder zijn geweest en we erg genoten hebben van die tijd hier. Ook het weer werkte positief mee (in Kelowna was het ongeveer 12°C, terwijl we Toronto verlieten met een heftige sneeuwstorm en -22°C). Vanuit de winter naar de lente. Er zijn meer redenen voor het thuisgevoel. De bergen die de oost- en westzijde van de vallei begrenzen geven een gevoel van ruimte. Wellicht paradoxaal, maar doordat de bergen de horizon duidelijk begrenzen, zie je de ruimte. Vanuit ons hotelraam (we hebben een mooie ronde suite met 180° zicht rondom) kunnen we Okanagan Mountain zien liggen op 25km afstand. In het dal, rondom het meer, is het behoorlijk druk (vooral zomers), maar als je vijf minuten de bergen in rijdt, kom je niemand meer tegen behalve herten, marmotten, vogels, etc.

Voor het rationele gedeelte van ons besluit hebben we met een agrarische bank, een wijnconsultant en een makelaar gesproken. Belangrijkste vraag was: is het, gezien de zeer hoge prijzen van onroerend goed, voor ons mogelijk om een comfortabel inkomen te genereren uit een small family estate winery. Het antwoord daarop was vanuit alle kanten, ja, dat is mogelijk.

Wandelen door de bergen ronden het Okanagan LakeVoor ons gaf dat voldoende zekerheid om te besluiten hier in mei naartoe terug te keren. We zijn nu aan de slag gegaan met het zoeken naar een geschikte locatie voor onze wijngaard, het zoeken naar een huurhuis, het regelen van opslag voor onze inboedel, het regelen van de overtocht van onze inboedel en het zoeken naar werk en kinderopvang. Zolang er nog geen druiven van het land komen en er nog geen flessen wijn zijn om te verkopen, willen we beiden in loondienst blijven werken. We zoeken naar één ‘serieuze’ baan bij een bank of adviesbureau, terwijl de ander bij een wijnbedrijf gaat werken. Het werk is belangrijk om te voorkomen dat we langer op ons vermogen moeten interen, maar ook omdat we wel weer kriebels krijgen om iets te gaan doen na deze werkloze periode.

We zijn op 1 april (geen grap) terug in Nederland. We hopen dan dat de brief van de Canadese ambassade op de mat ligt, zodat we onze paspoorten voor stempels mogen opsturen. Als dat lukt, willen we half mei ‘definitief’ teruggaan naar Canada. Uiteraard gaan we voor ons vertrek nog een afscheidsfeestje geven!

Naramata Bench net ten noorden van Penticton aan de oostzijde van het meer, waar de zeer goede wijnen vandaan komen. Onbetaalbaar!

 
 

Te koop aangeboden

Wegens verhuizing naar een land met een lagere electrische netspanning.

Wasmachine en droger
Wasmachine AEG (ongeveer zes jaar oud), droger Electrolux (ongeveer 12 jaar oud). In goede staat. Kleur: Jan de Bouvrie wit. T.e.a.b.

Kleurentelevisie
Kleurentelevisie Philips met stereo geluid en teletekst (ongeveer 12 jaar oud). Inclusief afstandsbediening (deze moet je af en toe even schudden voor gebruik). Kleur: Jules Deelder zwart met grijs. T.e.a.b.

DAP: Domestic Appliances Philips e.a
Koffiezetapparaat (een half leven oud), staafmixer, broodrooster (RVS), citruspers, waterkoker (zo goed als nieuw), Magimix (professionele keukenmachine met toebehoren), handmixer, ladyshave, 2x haarföhn, strijkijzer, stofzuiger, wekkerradio, DECT huistelefoonset (3 toestellen met antwoordapparaat). T.e.a.b.

DOES: Diverse overige elektrische spullen
Zoek je nog iets wat hierboven niet staat vermeld, we hebben het vast wel, maar zijn dat nu even vergeten. Vraag gerust!

Belangstelling? Stuur even een e-mailbericht.

Josine is thuis in Canada  
 

Hartelijke groet,

Rolf de Bruin, Heleen Pannekoek en Josine

Stel je geen prijs op onze nieuwsbrief: Klik hier om af te melden.

   
Spacer
line decor

© 2008 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek

line decor
Spacer