Spacer 4 HOME  :: Nieuws  :: Onze Droom  :: Over Heleen en Rolf  :: Over wijn  ::  
Nieuwsbrief 1 January 2010
  GELUKKIG NIEUWJAAR    
 

Allereerst wensen wij jullie allemaal een Gelukkig Nieuwjaar wensen en heel veel gezondheid en geluk in 2010.

 

 
  Come explore.  
 

Van 14 tot 27 januari zijn we in Nederland! We zouden het geweldig vinden om velen van jullie weer te zien! Daarom nodigen wij jullie uit om op zaterdag 23 januari, in de middag, voor een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. De precieze locatie en tijd zullen we nog laten weten. Dus houdt die datum vrij in je agenda!

Met gepaste trots presenteren we dan onze wijnen aan jullie en we zullen een foto impressie geven van ons afgelopen jaar. Tevens vieren we dat Heleen 3 dagen later 40 jaar wordt. En we vinden het geweldig om dan onze grote kleine meid Josine en onze Canadees Thomas aan jullie te kunnen laten zien. Reden genoeg dus voor een klein feestje, denken wij.

Tijdens dit feestje hopen we dat jullie ook enthousiast worden over onze wijnen, want we willen ze jullie graag aanbieden. Je kunt ons helpen bij de opbouw van Fort Berens Estate Winery en jaarlijks genieten van een doos Fort Berens wijn.

Meritage

Pinot Noir Rose

Riesling

Wijngaarden in de sneeuw. De stokken rusten.

 
 

Leden van de Fort Berens wijnclub:
1. Ontvangen jaarlijks een doos (12 flessen) wijn van Fort Berens, bezorgd in Nederland;
2. Adopteren 6 planten in onze wijngaard;
3. Ontvangen de Fort Berens Nieuwsbrief (in het Engels);
4. Kunnen onbeperkt gratis bij ons op de winery overnachten.

Het lidmaatschap betaal je vooraf en kost € 1.000 voor een periode van 5 jaar of € 650 voor drie jaar. De eerste doos wijn ontvang je al in de eerste helft van 2010! Hiermee ontvang je een forse korting op onze wijn.

Je adopteert 6 planten in onze wijngaard, deze planten symboliseren de planten waarvan we jaarlijks de doos wijn produceren, die je krijgt toegestuurd. We hebben 6 verschillende soorten druivenstokken in onze wijngaard, je kunt van elke soort 1 plant adopteren of 6 van je favoriete soort. Het is mogelijk om meervouden van 6 planten te adopteren, waarvoor je dan ook meerdere dozen wijn ontvangt. Het bedrag voor het adopteren van 6 extra planten is € 1.000 voor een periode van 5 jaar (of € 650 voor drie jaar).

De dozen wijn worden telkens in de eerste helft van het jaar geleverd in Nederland. De doos bevat de topwijnen van Fort Berens.

Ieder lid van de wijnclub heeft bovendien recht op onbeperkt gratis logeren op de winery. Je kunt dan kennismaken met ons wijnbedrijf, de prachtige omgeving en natuurlijk kun je dan je geadopteerde planten vertroetelen. Mensen die langer dan 1 maand bij ons verblijven, worden wel geacht na een maand tenminste 5 dagen per week in de wijngaard mee te helpen Smiley

De voorverkoop van onze wijn verschaft ons kapitaal om komend jaar de nodige uitbreidingen te doen (zowel in de wijngaard als in de de winery). Hiermee volgen we het voorbeeld van de grote Bordeaux huizen, de doorgaans hun verkopen direct na de oogst en pas enkele jaren leveren.

Hiernaast zijn we ook op zoek naar potentiële aandeelhouders in ons bedrijf. Als je lid wilt worden van de wijnclub, of meer wilt weten over investeringsmogelijkheden, stuur ons een email of kom langs op 23 januari. We kunnen dan wat meer informatie geven.

 
  Fort Berens Estate Winery in winterrust  
  Oud en Nieuw  
 

We maken thans de balans op. De voorraad is geteld, de kasstaten worden getotaliseerd en de resultaten worden opgeteld. We kijken ook vooruit. We kijken vooruit naar een opnieuw spannend jaar.

Afgelopen jaar hebben we figuurlijk de eerste palen in de grond geslagen van ons wijnbedrijf. We hebben een wijngaard aangelegd, onze winkel geopend en we zijn we begonnen met wijnmaken voor het volgende seizoen.

Komend jaar gaan we letterlijk palen in de grond slaan voor het bouwen van een trellis systeem, waar we de planten aan geleiden, en zullen we de winery en onze voorraad verder uitbreiden. We kunnen jullie steun en hulp daarbij heel goed gebruiken.

 
  Laatste nieuws  
 

Op 13 december hebben we een erg gezellige “Christmas at the Winery” gevierd met onze dorpsgenoten. Er waren hapjes, men kon de wijnen proeven uiteraard, en er was warme appelcider en een paar dames van de plaatselijke kerk zongen ‘Christmas Carols’, heel sfeervol en een gezellige happening.

De Chardonnay (3000 liter), die nu in de maak is voor het volgende seizoen, heeft Heleen op 14 december net op tijd, bij een (wijn)temperatuur van -5C en een buitentemparatuur van
-17C, net niet bevroren (vanwege de alcohol) naar binnen weten te pompen. Als dat niet was gelukt, dan hadden we waarschijnlijk tot ver in het voorjaar met een bevroren vat wijn gezeten…

Verder bouwt de wijnverkoop geleidelijk op en zijn we ons aan het voorbereiden op 2010. We zijn erg trots te kunnen zeggen dat onze wijn nu in Araxi Restaurant in Whistler op de wijnkaart staat: dit restaurant is in Canada erg bekend geworden vanwege hun deelname aan het TV programma “Hell’s Kitchen” (zie: http://www.araxi.com/hellskitchen.html ) in het afgelopen seizoen, waarin een nieuwe talentvolle chef wordt gezocht. Onze wijnen liggen nu in de liquor stores in Whistler, Pemberton en Lillooet en we gaan in het nieuwe jaar allereerst onze pijlen richten op de nabijgelegen grote stad Kamloops.

Er is hier nog niet veel sneeuw gevallen (ca. 5 cm, dus lang niet zoveel als een paar weken geleden in Nederland), maar vanwege de lage temperaturen (’s nachts onder de -10C, overdag niet boven de -5C) blijft het op sommige plekken wel lang liggen. Helaas was het sleeën na een dag of 2 niet meer mogelijk, maar wie weet wel op Nieuwjaarsdag: het sneeuwt nu namelijk weer een beetje. Behoorlijk winters dus en dat nu al zo’n week of 3.

Terwijl we dit schrijven zitten we, op oudejaarsavond, te genieten van een lekker glas “Select Late Harvest Pinot Blanc” van Fort Berens met een paar heerlijke kaasjes. Proost!

Graag tot 23 januari! En nogmaals een Gelukkig Nieuwjaar!

Christmas @ the winery

Sneeuw pret

Select Late Harvest Pinot Blanc

 

 

 

Tot de volgende keer ...

Stel je geen prijs op onze nieuwsbrief: Klik hier om af te melden.

 

© 2012 Rolf de Bruin en Heleen Pannekoek